HAVUZ PROBLEMLERİ

1.SORU:
BİR  HAVUZU  İKİ  MUSLUK  DOLDURMAKTA  VE  DİPTEKİ  BİR  MUSLUK  BOŞALTMAKTADIR. BİRİNCİ  MUSLUK  BOŞ  HAVUZU YALNIZ  BAŞINA  4  SAATTE,  İKİNCİ  MUSLUK  İSE  6  SAATTE  DOLDURMAKTA  VE  DİPTEKİ  MUSLUK  DA  DOLU  HAVUZU  YALNIZ  BAŞINA  12  SAATTE  BOŞALTMAKTATIR.
HAVUZ BOŞ İKEN ÜÇ MUSLUK BERABER AÇILIRSA HAVUZ KAÇ SAATTE DOLAR?

Cevap:3

2.SORU:
İKİ  MUSLUK  BİRLİKTE  BOŞ  BİR  HAVUZU  6  SAATTE  DOLDURUYOR.  ÜÇÜNCÜ  BİR  MUSLUK  DA  DOLU  HAVUZU  10  SAATTE  BOŞALTIYOR.
BU ÜÇ MUSLUK 2 SAAT AÇIK KALIRSA HAVUZUN NEKADARI DOLAR?

Cevap:2/15

3.SORU:
BOŞ  BİR  SU  DEPOSUNU,  BİR  BORUDAN  AKAN  SU  3  GÜNDE  DOLDURUYOR.  DİĞER  BİR  BORU,  DOLU  OLAN  BU DEPODAKİ  SUYU,BUDEPONUN  İKİ  KATI  BÜYÜKLÜGÜNDEKİ  BAŞKA  BİR  DEPOYA  4  GÜNDE  BOŞALTIYOR.
DEPOLAR BOŞ İKEN BİR BORUYA BİRDEN SU VERİLDİĞİNDE, AŞŞAĞIDAKİ DURUMLARDANHANGİSİ GERÇEKLEŞİR?

cevap:D

4.SORU:

TEK BAŞINA BOŞ BİR HAVUZU 12 SAATE DOLDURA BİLEN BİR MUSLUK, HAVUZU BOŞALTAN DİYER BİR MUSLUKLA BİRLİKTE AYNI HAVUZUN YARISINI 18 SAATTE DOLDURA BİLİYORİ. BOŞALTAN MUSLUK TEK BAŞINA HAVUZUN TAMAMINI KAÇ SAATE BOŞALTA BİLİR?

CEVAP:18

5.SORU:
BOŞ BİR HAVUZU BİRİNCİ MUSLUK TEK BAŞINA 4 SAATTE , İKİNCİ MUSLUK İSE TEK BAŞINA AYNI BOŞ HAVUZU 12 SAATTE DOLURA BİLMETEDİR. BUNA GÖRE, BU İKİ MUSLUK BİRLİKTE BOŞ HAVUZU KAÇ SAATTE DOLDURABİLİR?

cevap:3

6.SORU:

BİR HAVUZU 2 MUSLUKTAN BİRİNCİSİ YALNIZ BAŞINA4 SAATTE, İKİNCİSİ İSE 12 SAATTE DOLDURMAKTADIR.İKİSİ BİRLİKRE BU HAVUZU KAÇ SAATTE DOLDURURLAR?

CEVAP: 3

7.SORU:

BİR HAVUZU 1. MUSLUK 4 SAATTE ,2. MUSLUK 8 SAATTE DOLDURABİLMEKTEDİR. 1.MUSLUK 3 SAAT, 2.MUSLUK 2 SAATAÇIK KALIRSA HAVUZUN KAÇTA KAÇI DOLAR?

CEVAP:1

8.SORU:

BOŞ BİR HAVUZU 1. MUSLUK 8 SAATTE,2. MUSLUK16 SAATE DOLDURUYOR. İKİSİ BERABER 2 SAAT AÇIK KALDIKTAN SONRA 1.MUSLUK KAPATILIYOR. 2. MUSLUKKALAN KISMI KAÇ SAATTE DOLDURUR?

CEVAP:10
9.SORU:

BİR HAVUZU A MUSLUĞU 8 SAATTE, B 12 SAATE DOLDURUYOR. BİLRLİKTE 2 SAAT AÇIK KALDIKTAN SONRA B MUSLUĞU 3 SAAT KAPATILARAK TEKRAR AÇILIYOR BUNA GÖRE HAVUZ KAÇ SAATTE DOLAR?

CEVAP:1
10.SORU:

ÜST ÜSTE 2 HAVUZ FISKİYE İLE DOLDURULACAKTIR. KÜÇÜK HAVUZ DOLDUKTAN SONRA TAŞAN SU İLE BÜYÜK HAVUZ DOLMAKTADIR.KÜÇÜK HAVUZUN HACMİ 5V,BÜYÜK HAVUZUN HACMİ 10V  DİR. KÜÇÜK HAVUZ 10 SAATE DOLDUĞUNA GÖRE FISKİYEDEN 15 SAAT SU AKTIĞINDA BÜYÜK HAVUZUN KAÇTA KAÇI DOLAR?

CEVAP:1/4

11.SORU:

BİRİ DİĞERİNDEN 4 KAT HIZLA SU AKITAN 2 MUSLUK BİRLİKTE BOŞ BİR HAVUZU 8 SAATE DOLDURUYOR. HIZLI AKAN MUSLUK BOŞ HAVUZU KAÇ SAATTE DOLDURA BİLİR?

CEVAP:10

12.SORU:

BİR HAVUZU BİRİNCİ MUSLUK 25 SAATE, İKİNCİ MUSLUK 100 SAATE DOLDURA BİLMEKTEDİR. İKİ MUSLUK BERABER   BOŞ   
HAVUZU KAÇ SAATE DOLDURUR?
CEVAP:20

13. SORU:

BİR MUSLUK BOŞ BİR HAVUZU 4 M SAATE DOLDURUYOR MUSLUĞUN SU AKITMA HIZI 1/2 ORANINDA ARTIRILIRSA HAVUZ KAÇ SAATE DOLAR?

CEVAP:5M

14.SORU:

İKİ MUSLUK BİR HAVUZU 6 SAATTE DOLDURUYOR. BİRİNCİ MUSLUK HAVUZUN 3/7′SİNİ  TEK BAŞINA 3 SAATE DOLDURDUĞUNA GÖRE 2. MUSLUK HAVUZU TEK BAŞINA KAÇ SAATTE  DOLAR?
CEVAP:42

15.SORU:

BOŞ HAVUZU X VE Y MUSLUKLARI SIRASIYLA  DÖRT VE SEKİZ SAATTE DOLDURUYOR. İKİSİ BİRLİKTE İKİ SAAT AÇIK BIRAKTIKTAN SONRA Y MUSLUĞU KAPATILIYOR. X MUSLUĞU KALAN KISMI KAÇ SAATTE DOLDURUR?

CEVAP:1
Matematikciler.COM


Posted in Soru Bankası |

Yorum Yaz